Kerja Part Time Online Di Rumah

Kerja part time online di rumah | Kesan dari pandemik banyak perniagaan bungkus dan akibatnya ramai yang terpaksa diberhentikan kerja dan kehilangan punca pendapatan.

Pendapatan berkurang tapi bil tetap berjalan, sewa rumah tetap kena bayar, loan tetap berjalan, interest tetap bertambah jika lewat bayar dan macam-macam lagi tanggungan lain.

Sepatutnya kita kena sediakan payung dari awal, sebagai contoh kerja part time online. Kerja ni boleh dibuat tanpa modal, kalau perlu pun tak banyak.

Kerja Part Time Online Tanpa Modal (kerja di rumah)

Antara kerja yang boleh dibuat secara online seperti menjadi penulis atau orang panggil freelancer writer. Banyak website yang sedang mencari penulis untuk menulis artikel² dalam website mereka.

Selain itu, korang juga boleh mula buat blog sendiri dan ianya boleh dilakukan tanpa modal.

Bagaimana Blogger Dibayar ?

Banyak cara untuk cipta pendapatan melalui blog ni sebenarnya. Biasa blogger akan dapat bayaran melalui iklan dari google adsense. Buat blog, tulis beberapa artikel dan daftar dengan google adsense sebagai publisher iklan.

Dari blog juga korang boleh dibayar jika ada yang berminat untuk minta korang promosikan produk mereka. Atau korang join sebagai agen apa² jenis produk, dan buat hebahan melalui blog selain melalui media sosial lain.

Apabila blog korang semakin hebat dan terkenal, mungkin akan ada yang berminat untuk menyewa slot² iklan dalam ruangan blog korang. Blog ni boleh jadi macam tempat tumpuan ramai orang berkumpul dan pastinya ada potensi untuk selitkan produk perniagaan korang.

Saya bukanlah pakar dalam blogging, tapi itulah antara potensi yang boleh dilihat. Jangan buang masa, gunakan masa terluang untuk menulis.

Baca Juga: Keuntungan Jual Ayam Gunting

Bisnes multilevel marketing atau MLM juga sangat berpotensi dan boleh disenaraikan sebagai kerja part time online paling cepat buat duit.

Bisnes MLM Terbukti Melahirkan Ramai Jutawan Dalam Masa Singkat

kerja part time online

Tau tak dulu² bisnes MLM sangat popular di Malaysia dan ramai yang berjaya mencipta pendapatan sehingga jutaan ringgit dalam masa yang singkat.

Kena Buat MLM Boleh Kaya Cepat ?

Bisnes MLM ni bergerak secara rangkaian, dan sampai satu tahap duit seperti beranak dengan sendiri, sedar² dah kaya.

Tapi bukan jenis piramid ye…

Pastikan syarikat tersebut ada lesen AJL iaitu lesen Akta Jualan Langsung. Mana² syarikat dalam industri ini yang mempunyai lesen AJL bermakna syarikat tersebut bebas dari skim pyramid.

Apa Itu Sistem Pyramid ?

Lar, ada lagi ke yang belum tahu sistem skim piramid ni. Baik, saya terangkan sedikit nak bagi nampak. Sebenarnya bukan saya, tapi cik wikipedia akan terangkan.

Terdapat model perniagaan lain yang menggunakan jualan-silang seperti multi-level marketing (MLM) atau rancangan parti yang sah dan mampu bertahan, sungguhpun terdapat bahagian kabur dalam kebanyakan kes. Kebanyakan skim pyramid mengambil peluang ke atas kekeliruan antara perniagaan sebenar dan penipuan membuat wang yang rumit. Idea asas bagi setiap penipuan adalah seseorang itu membuat hanya satu pembayaran, tetapi dijanjikan keuntungan berganda dari orang lain sebagai balasannya. Contoh biasa mungkin tawaran yang dengan bayaran, membenarkan mangsa menjual tawaran yang sama kepada orang lain, atau menerima bonus melalui orang yang mereka rujukkan. Setiap penjualan merangkumi bayaran kepada penjual asal. Jelas, kelemahannya adalah tidak terdapat keuntungan akhir; secara mudah wang itu bergerak ke rantaian atas, dan hanya orang asal (atau paling baikpun, sebahagian kecil peserta) menang dalam penipuan pengikut mereka. Sudah pasti, orang yang dalam keadaan paling buruk adalah mereka yang berada di dasar pyramid: mereka yang menyertai skim tersebut, tetapi tidak mampu mendapatkan sebarang pengikut di bawah mereka sendiri. Untuk mengemburkan tindakan ini, kebanyakan skim mempunyai rujukan, maklumat dan persaksian palsu.

Ya, begitulah ceritanya…

Jadi kat sini saya nak highlight sikit satu syarikat yang saya sendiri join dan smpai sekarang sangat kukuh dan tidak pernah gagal membayar komisyen bonus saya.

Nama syarikat, Win Impact Network Sdn Bhd. Terdapat beberapa produk yang dihasilkan tetapi the killer product adalah MD7 NTDOT.

Baca Sini: Bagaimana Syarikat Ini Boleh Bantu Korang Buat Kerja Part Time Online Ini Dengan Mudah

Kalau ada yang cakap taknak kaya takut lupa diri, harta tak boleh dibawa mati, jadi sila lah tonton video dibawah.

Walaupun saya masih baru dalam dunia MLM ni tapi saya yakin dengan produknya. Bagi saya, apa² bisnes bergantung pada kualiti produk untuk syarikat bertahan lama.

Sebenarnya banyak lagi kerja part time online yang boleh korang cuba, cuma apa yang saya kongsikan ini adalah apa yang saya buat dan lalui dan ia terbukti.

Melalui blog, pendapatan iklan adsense, jual produk dalam blog, promot produk, adalah perkara yang saya buat dan hasil yang saya dapat agak lumayan.

1 thought on “Kerja Part Time Online Di Rumah”

Leave a Comment