Halagel Merupakan Produk Keluaran Muslim Dijamin Halal Oleh Jakim

Halagel ditubuhkan pada 19 ogos 1997 di Sungai Petani Kedah. Halagel (M) Sdn Bhd adalah pengimport dan pengedar tunggal Kapsul Gelatin Keras Halal Empty dan gelatin bovine kelas Makanan dan Farmasi Halal.

Pada masa kini, Halagel telah memperluas kegiatan perniagaannya dari perdagangan semata-mata ke pembuatan dan pengedaran seluruh rangkaian produk Halal di bawah jenama Halagel. Selain itu dengan kemudahan GMP yang diiktiraf, Halagel juga melakukan pembuatan kontrak untuk produk Softgel, Toothpaste, Rock Salt dan Cosmetics untuk private labels.

Recently HalagelĀ® have been successfully accredited as Certified ISO company for ISO 9001: 2015 (Quality Management Systems), OSHAS 18001:2007 (Occupational Safety & Health Management Systems) , ISO 14001:2015 (Environmental Management Systems) and HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) from KGS Certification (certified accreditation body under Standard Malaysia).

Produk keluaran Halagel juga berkualiti dan setaraf dengan produk terkenal dipasaran. Ditambah pula Halagel adalah produk muslim yang semestinya halal. Produk Halagel antaranya garam bukit, ubat gigi, kopi garam bukit, gelatin, habbatussauda, dan beberapa lagi produk halal lain yang kini sedang berada dipasaran Malaysia.

HalagelĀ® bukan sahaja disahkan HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) tetapi juga oleh badan yang diberi kuasa Halal Indonesia dan Thailand.

Produk Halagel juga boleh didapati secara dalam talian di https://www.halagel.com.my/.

Leave a Comment