Cara Mohon Bantuan Ustaz Ebit Lew
INFO DAN TIPS

Cara Mohon Bantuan Ustaz Ebit Lew

Pada 22 januari 2021, dilaman page Ebit Lew, beliau meluahkan rasa sayu setelah mendapat 43 ribu mesej mohon bantuan Tab untuk anak belajar.

“Sayu rasa hati. Dalam separuh hari sahaja 43 ribu mesej atau 43 ribu orang perlu Tab untuk anak belajar. Ramai juga yang oku,tiada pekerjaan,anak yatim piatu, kerja gaji kecil. Semua bangsa ada dari semua negeri. Permintaan kerusi roda yang perlu lagi 8 ribu kerusi roda. Ambulans dan van jenazah setiap hari bergerak. Maafkan saya ye tidak dapat membantu ramai lagi. Maafkan saya. Semoga Allah ampunkan dosa saya. Ya Allah siapa sahaja yang benar-benar memerlukan permudahkanlah. Lapangkanlah buat saudaraku semua. Semoga menjadi asbab kebaikan dan hidayah.”

Sebelum ini pendakwah terkenal ini banyak membantu orang ramai, golongan gelandangan, anak yatim, oku, dan ramai lagi termasuklah para petugas barisan hadapan (Frontliner) dalam usaha memutuskan rantaian virus covid19. Bantuan yang disalurkan Ebit Lew berupa bantuan makanan, wang tunai, barang keperluan asas, dan yang terkini 100 buah Tab untuk anak-anak belajar.

https://web.facebook.com/ebitlewofficialpage/

Keratan diatas adalah facebook page Ustaz Ebit Lew, disana tertera nombor telefon Ebit Lew, email, dan beberapa info berkaitan dakwah dan aktiviti yang dilakukan akan dimuat naik pada wall page ini. Anda bolehlah like dan follow page beliau untuk mengikuti perkembangannya.

Mengikut apa yang saya faham, mereka yang ingin memohon bantuan dari Ustaz Ebit Lew, boleh hubungi beliau melalui nombor telefon yang tertera, hantar mesej atau boleh cuba hubungi melalui email, dan surat-menyurat.

Walaupun ada segelintir mereka yang memandang serong dengan sikap Ebit Lew, bermacam-macam tomahan yang dilontarkan, beliau tetap teruskan kerja-kerja amal beliau hinggalah sekarang dengan mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh kerajaan.

Dikesempatan ini, saya ingin menasihati saudara-saudara diluar sana, jangan sesekali berniat untuk mengambil kesempatan diatas jasa baik Ustaz Ebit Lew, walaupun beliau memang suka bantu orang dalam kesusahan dan mereka yang kurang bernasib baik.

Dalam hidup ini usaha mesti diteruskan, jangan terlalu mengharapkan bantuan dari orang lain, selebihnya kita berserah kepada Allah SWT. Ketahuilah, kita merancang, Allah juga merancang, Dan Allah adalah sebaik-baik perancang-Nya. >>Info dari myheartinislam.

Institusi Latihan (Transform Training & Consultancy) Ebit Lew

Mungkin masih ramai yang belum tahu berkenaan institusi latihan yang ditubuhkan Ustaz Ebit lew yang juga dikenali dengan “transform jiwa” Transform Training & Consultancy. Ia menawarkan latihan perundingan bermutu dengan misi untuk membangunkan sumber manusia ke tahap yang lebih produktif dan berdaya maju.

Ramai juga dikalangan artis malaysia yang mengikuti program ini seperti Memey Suhaiza, Abby Abadi, Saharul Ridzawan, dan juga ada peserta dari Brunei dan Indonesia. Ilmu yang diperoleh dari sini sangat luar biasa, sukar untuk kita dapat dari tempat lain. Untuk lebih lanjut, boleh kunjungi halaman ini, https://transformjiwa.com/.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *